Изисквания за пътуване
Изисквания за пътуване
Изисквания за пътуване
Изисквания за пътуване

 

 

ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ ПРИ ПЪТУВАНЕ ОТ БЪЛГАРИЯ ДО ГЕРМАНИЯ

Продължава да важи общото задължение за представяне на отрицателен тест, свидетелство за ваксинация или медицинско свидетелство за преболедуване за всички лица, навършили 12-годишна възраст, независимо от вида транспортно средство, с което се пристига в Германия.

Задължението за карантина не се прилага за деца под 6-годишна възраст. За деца на възраст между шест и дванадесет години, които не са представили доказателство за оздравяване или ваксинация, карантината приключва пет дни след влизането или при представяне на доказателство за изследване преди изтичането на петте дни.

Задължението е в сила и за пътниците, осъществяващи трансфер на германските летища.

Прочетете повече тук: https://mfa.bg/bg/covid19map/Europe/Germany

 

ВЛЕЗЛИ В СИЛА ЗАПОВЕДИ НА РЕГИОНАЛНА ЗДРАВНА ИНСПЕКЦИЯ - ВАРНА

Съгласно заповед № РД-01-128/29.07.2022 г. на РЗИ - Варна, считано от 1 август, понеделник, всички лица, когато се намират в закрити места, които са достъпни за гражданите и/или са предназначени за обществено ползване, в т.ч. лечебни заведения, аптеки, оптики, специализираните институции за предоставяне на социални услуги и в социалните услуги от резидентен тип за деца и възрастни, административни учреждения и други места, в които се обслужват или имат достъп гражданите, търговски обекти, транспортни средства за превоз на пътници, железопътни и морски гари, автогари, летища са длъжни да имат поставена защитна маска за лице.

 

Припомняме, че до 1 май лицата, пристигащи от други държави на територията на Република България, се допускат при представяне на валиден цифров COVID сертификат на ЕС за ваксинация, за преболедуване или за проведено изследване или на равностоен или аналогичен документ, съдържащ същите данни.

 

АКТУАЛНИ ИЗИСКВАНИЯ ЗА ПЪТУВАНЕ ПО СВЕТА

За най-актуална и пълна информация относно изискванията за пътуване в чужбина,
използвайте интерактивната COVID-19 карта в сайта на Министерството на външните работи на България.

На картата на света, като натиснете върху континент и си изберете държава, ще получите информация относно ограничителните мерки и изисквания за влизане в страната.

 интерактивната COVID-19 карта

 

ВАЖНО: ПЛАНИРАЙТЕ ПЪТУВАНЕТО СИ

Призоваваме гражданите, преди да предприемат действия, свързани с организирането на тяхното пътуване в чужбина, още преди резервирането на полет или закупуването на билет да се запознаят подробно с информацията за държавата - цел на тяхното пътуване.

Не можете да намерите търсената информация?

ВарнаСвързва ви с...