Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Изисквания за пътуване

ограничения за пътуване информация

Здравни изисквания при пътуване от България до Германия

Продължава да важи общото задължение за представяне на отрицателен тест, свидетелство за ваксинация или медицинско свидетелство за преболедуване за всички лица, навършили 12-годишна възраст, независимо от вида транспортно средство, с което се пристига в Германия.

Задължението за карантина не се прилага за деца под 6-годишна възраст. За деца на възраст между шест и дванадесет години, които не са представили доказателство за оздравяване или ваксинация, карантината приключва пет дни след влизането или при представяне на доказателство за изследване преди изтичането на петте дни.

Задължението е в сила и за пътниците, осъществяващи трансфер на германските летища.

Прочетете повече тук: https://mfa.bg/bg/covid19map/Europe/Germany

 

Влезли в сила заповеди на Министерството на здравеопазването на Република България

Съгласно заповед № РД-01-189/ 28.04.2022 на министъра на здравеопазването, считано от 1 май, неделя, се отменят противоепидемичните мерки за влизане на лица, пристигащи от други държави, на територията на Република България.

Припомняме, че до 1 май лицата, пристигащи от други държави на територията на Република България, се допускат при представяне на валиден цифров COVID сертификат на ЕС за ваксинация, за преболедуване или за проведено изследване или на равностоен или аналогичен документ, съдържащ същите данни.

 

Актуални изисквания за пътуване по света

За най-актуална и пълна информация относно изискванията за пътуване в чужбина,
използвайте интерактивната COVID-19 карта в сайта на Министерството на външните работи на България.

На картата на света, като натиснете върху континент и си изберете държава, ще получите информация относно ограничителните мерки и изисквания за влизане в страната.

световна covid-19 карта изисквания за пътуване по света

 

Важно: планирайте пътуването си

Призоваваме гражданите, преди да предприемат действия, свързани с организирането на тяхното пътуване в чужбина, още преди резервирането на полет или закупуването на билет да се запознаят подробно с информацията за държавата - цел на тяхното пътуване.