Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Музейко гостува на Летище Варна

Програма 2-3 юли


детски интерактивен център музейко летище варна забавления

С изследователски полет за деца „Музейко" каца на Летище Варна

За първи път в своята история черноморското летище ще бъде домакин на образователни изложби за своите най-малки посетители
  

Непосредствено преди настъпването на активния летен сезон Летище Варна в сътрудничество с Детски научен център „Музейко“, предоставят едно вълнуващо приключение за деца и подрастващи в света на изобретенията и дълбините на Черно море с изложбения проект „Музейко каца на Летище Варна“.  

Всеки ден от сряда до неделя, в периода от 2 април до 3 юли в специално обособено пространство в Терминал „Заминаващи“ на варненския аеропорт малчуганите и техните родители, и учители от Варна и региона ще имат възможността да влязат в ролята на любопитни изследователи, научавайки повече за създаването на някои от най-важните човешки изобретения като: телефона, рентгена и телевизора чрез изложбата „Еврика!“ или да се превъплътят в морски търсачи на древни съкровища, скрити дълбоко сред пясъците на черноморското дъно чрез интерактивната експозиция „Black Sea MAP (Maritime Archeology Project)“.  

 

детски музей музейко варна
Д-р Франк Кванте, Главен изпълнителен директор на Фрапорт Туин Стар, привества всички дошли на откриването.

  

Щастливи сме да бъдем домакини на две от най-атрактивните пътуващи образователни изложби на „Музейко“ и по този начин да предоставим ново непознато изживяване за най-малките посетители на Летище Варна. С реализирането на подобни интерактивни образователни инициативи се посвещаваме в създаването на допълнителни атракции за всички пътници, особено за най-малките от тях, в целия регион. Това е и част от нашата дългосрочна визия, в която всички ние вярваме – да отворим широко вратите на летището, правейки го още по-вълнуващо място за хора от всички възрасти. Благодарим на „Музейко“ за отличното партньорство!“, сподели Главният изпълнителен директор на Фрапорт Туин Стар – д-р Франк Кванте.

  

Официалното откриване на интересните изложби се състоя на 2 април, когато стотици малки и големи изследователи откриха немалко вълнуващи изненади.    

С пътуващите си изложби „Музейко“ представя науката по интересен и достъпен за децата начин и език. С тях „Музейко“ достига до различни кътчета на България. Изложба „Еврика!“ е най-голямата и любима наша пътуваща изложба, която вече е била в много градове на страната. Black Sea MAP е единствената ни пътуваща изложба, свързана с Черно море. За първи път с гостуването си във Варна, обединяваме двете пътуващи изложби и пресъздаваме толкова обемно света на „Музейко“, извън „Музейко“. Това нямаше да е възможно без изключителния ентусиазъм и подкрепа на целия екип на Фрапорт Туин Стар. Щастливи сме, че „кацаме“ с интересни научни факти и знание сред всички жители и гости на Варна. Бъдете откриватели и учете, докато играете!”, заяви Главният изпълнителен директор на „Музейко“ – Бистра Кирова.  

 

„Музейко“ е първият детски научен център в България, финансиран от Фондация „Америка за България“.   Създаден през 2015 г. от над 150 водещи дизайнери, учени, архитекти, писатели, илюстратори от цял свят, до момента научният център е посетен от близо половин милион деца и възрастни от България и чужбина. Мисията на „Музейко“ е да вдъхновява децата за учене и наука чрез игра, и да им покаже, че всеки може да бъде откривател стига да не се страхува да експериментира, да опитва, и да мечтае.

 

Летище Варна събира на едно място благотворителни инициативи, подкрепящи кампанията "Аз вярвам и помагам".

 

летище варна аз вярвам и помагам

 

 

Очаквайте ВСЯКА СЪБОТА И НЕДЕЛЯ ШОУ от ЩУРА ЛАБОРАТОРИЯ и представления от Държавен куклен театър – Варна, както и благотворителни работилници от сдружение "Няма невъзможни неща" и други тематични събития, които ще обявяваме всяка седмица в страницата на събитието.

 

📅 ПЕРИОД НА ГОСТУВАНЕ НА ИЗЛОЖБИТЕ: 02.04.2022 г. – 03.07.2022 г.

📍 МЯСТО: Летище Варна, Терминал 2, Заминаващи (следвайте табелите)
⏰ РАБОТНО ВРЕМЕ: от сряда до неделя между 10:30 ч. – 18:30 ч.
ПОЧИВНИ ДНИ: понеделник и вторник

🎫 БИЛЕТИ:
3 лв. единичен билет за индивидуални посещения
7 лв. билет за цялото семейство
2 лв. единичен билет за групови посещения с над 10 посетители
(За организация на групови посещения, обадете се на 0885 66 05 88, или пишете на [email protected])

🅿️ ПАРКИНГ: 3 лв. фиксирана такса за целия период на посещението в рамките на работното време на изложбата.
🔥 ВАЖНО: Вашият паркинг билет ще бъде подпечатан при влизане в изложбената зала и може да го заплатите само на гишето на бариерите на изхода на Летище Варна.
🚌 Как да стигнем с обществен транспорт? Използвайте автобусна линия 409.

 

Последвайте фейсбук страница на събитието с програма за забавленията през всеки уикенд до края на месец юни: https://facebook.com/muzeikovarna